‘De knowhow die we opgebouwd hebben is uniek in België’

Toen Dacia er begin 2010 bij kwam, vonden Ellen, Hilde en Thomas Baele dat het in hun Renault-garage een beetje te krap werd om nog op een comfortabele manier de carrosserieherstellingen uit te voeren. Door de steeds terugkerende vraag om ook andere merken te willen herstellen, was de verhuizing voor carrossier Thomas meteen de gedroomde kans om de aanpak van de herstellingen grondig te herbekijken.

‘Origineel herstellen’

“Een aantal trends hebben mij doen beslissen om mij vooral te specialiseren in snelle en cosmetische herstellingen van beschadigd koetswerk”, vertelt hij. “Origineel herstellen betekent voor mij niet dat de auto er na de herstelling als origineel moet uitzien. Wél dat we in de mate van het mogelijke de originele stukken behouden en herstellen via smart repair, zodat het koetswerk er als nieuw uitziet en duurzaam verder kan leven. Dankzij de nieuwe grondstoffen die in de auto-industrie gebruikt worden, is het immers mogelijk geworden om schade te herstellen zonder dat je de halve auto moet demonteren of vervangen. Vandaar dat we de voorbije jaren volledig op smart repair hebben ingezet. Niet alleen in het uitwerken van efficiënte reparatiemethodes en het maken van aangepast materiaal maar ook door het investeren in de opleidingen van onze medewerkers. Een schoolse opleiding automechanica volstaat immers niet meer. De knowhow die we op die manier opgebouwd hebben is uniek in België. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de snelheid waarmee we vandaag schade kunnen wegwerken maar het is vooral voordelig voor de portemonnee. Zowel voor die van onze particuliere als voor die van onze professionele klanten. Die laatste zien dankzij smart repair hun winstmarge op tweedehandswagens aanzienlijk toenemen.”

In plaats van te wanhopen: bel ons

“Snelle herstellingen zijn de basis van onze service”, zegt zus Hilde. “Die term slaat zowel op de methode die Thomas en zijn medewerkers toepassen als op onze totaalaanpak. We willen de mensen snel helpen. En aangezien we door zowat alle verzekeringsmaatschappijen gecertificeerd zijn om zelf schade-expertises uit te voeren betekent ‘snel’ ook echt ‘snel’. Binnen de 24 uur nadat we de schade hebben kunnen vaststellen, weet je waar je aan toe bent. Je weet hoeveel de herstelling zal kosten, wanneer we eraan kunnen beginnen en wanneer je auto weer als nieuw zal zijn. De documenten voor de verzekering, nemen wij vanzelfsprekend voor onze rekening. Aangezien we zowat alles kunnen herstellen zonder te vervangen, hoeven ook bestuurders, die om de een of andere reden niet verzekerd zijn, niet te wanhopen: wij herstellen je carrosserie zonder je portemonnee te beschadigen.”

Vooraleer je wanhoopt bij het zien van je beschadigde auto, bel dus eerst even naar ons.

Hilde en Thomas Baele

Neem contact met ons op We regelen alles met je verzekering